HomeVoetbalMeisjes op voetbal

Meisjes op voetbal

Waarom meisjes aangemoedigd zouden moeten worden om op voetbal te gaan.

Als meisje op voetbal gaan is helemaal niet zo’n gek idee. De meeste jongens willen profvoetballer worden en groeien op met een voetbalnet in de tuin. Waarom is deze populariteit niet onder de meisjes of worden ze te weinig aangemoedigd? Voetbal was eigenlijk altijd al een mannensport. Het zou kunnen komen omdat de FA (Football Association) vrouwenvoetbal verboden had tot het einde jaren zestig. De Women’s FA (WFA) werd in 1969 opgericht en binnen drie jaar werden de eerste ‘Women’s FA Cup Final’ en de eerste interlands voor vrouwen van Engeland gespeeld. Echter zien we dat vrouwenvoetbal nog steeds niet even serieus genomen wordt als mannenvoetbal. Toch zouden we dit meer aan moeten aanmoedigen om de volgende redenen.

Vooral als je dochter ervan houdt om achter een bal aan te rennen, moet je haar kennis laten maken met voetbal en haar blijven steunen als ze al speelt. Door haar bij voetbal te betrekken, zal ze op veel manieren groeien. Kijk maar eens naar het geweldige United States Women Soccer Team of de Nederlandse leeuwinnen. Zij hebben er echt voor gezorgd dat veel meisjes in zowel de Verenigde Staten als in Nederland een voorbeeld hebben van vrouwen die sterk en zelfverzekerd zijn en ook nog eens heel succesvol. et voetbaltraject moet elk meisje door wat strubbelingen en moeilijkheden gaan, maar door de juiste aanmoediging kunnen ze gemakkelijk vooruit komen en stralen als een ster wanneer ze hun eerste bal tegen het voetbalnet aan trappen.

Zelfvertrouwen en gelijkheid

De eerste reden om een meisje op voetbal te laten gaan is dan ook de bevordering van zelfvertrouwen. Wanneer je jouw dochter aanmoedigt om te gaan voetballen, net zoals jongens al tientallen jaren worden aangemoedigd, kan het ze laten geloven in zichzelf. Daardoor is dit een geweldige manier om een meisje te laten beseffen dat ze niet minder is dan jongens. Het creëert een gevoel van gelijkheid.

Voetbal verbetert de lichamelijke fitheid

Door meisjes aan te moedigen om voetbal te spelen, kunt je jouw dochter helpen om gezond te worden. Elke ouder wil dat hun kind sport en fit blijft, wat mogelijk is door actieve deelname aan voetbal.

Socialisatie

Een andere belangrijke reden is dat het helpt bij het verbeteren van de sociale vaardigheden. Wanneer een meisje de kans krijgt om met andere meisjes op het veld te spelen, helpt het hen om op een positieve manier met hen in contact te komen, samen met hun interactie met coaches, officials, en anderen. Vaak is een team hecht en houdt jouw dochter er vrienden voor het leven aan over.

Bevordert teamwork

Voetbal is een teamspel en dat is misschien wel de belangrijkste waarde van de sport. Alleen met nauwe samenwerking kan het team succes behalen.Voetbal kan dus geweldige dingen doen voor meisjes en meer ouders zouden hun dochters moeten aanmoedigen om op voetbal te gaan. Je kunt altijd een voetbaldoel kopen voor in de tuin om te kijken wat ze daarvan vindt. Misschien is jouw dochter met genoeg aanmoediging en oefening wel de nieuwe Lieke Martens.

Ads
spot_img
Meer
Nieuw

Meer