HomeFietsenFiets je gezond met een mountainbike

Fiets je gezond met een mountainbike

Workout voor je hele lichaam

Mountainbiken is namelijk niet zo belastend voor het lichaam als bijvoorbeeld hardlopen, maar biedt wel dezelfde voordelen. Van de spieren in je lijf wordt veel gevraagd doordat je in balans moet blijven op je fiets als je over oneffen paadjes rijdt. Veel mensen herkennen fietsers aan hun gespierde kuiten, sterke benen en stevige kont, maar je zult merken dat de kern van je lichaam en je buikspieren ook steeds sterker worden. Terwijl je waarschijnlijk niet eens door hebt dat je die spiergroepen aan het trainen bent.
Een groot voordeel van mountainbiken is dat de fiets zelf al veel klappen opvangt door de vering, terwijl bij hardlopen er veel meer op je botten aankomt. De kans op blessures is een stuk kleiner.

Ook je hart zal veel profijt hebben van een mountainbiketocht. Doordat je veel spiergroepen gebruikt, moet je hart stevig werken om bloed en zuurstof door je lichaam te pompen. Door regelmatig een rondje te fietsen wordt de conditie van je hart steeds beter en verminder je de kans op hartziektes.

Mountainbiken is goed voor je brein

Mountainbiken is leuk om te doen en je kan het net zo zwaar maken als je zelf maar wilt. Of je nu snel even een rondje wilt doen of lekker vies wilt worden op de modderpaadjes in het bos, je hersenen zijn en lichaam zijn constant aan het werk. Doordat je in balans moet blijven, je concentreert op de weg en je lijf dus constant aan het werk is, zullen er endorfines vrij komen. Deze stoffen zorgen ervoor dat je je lekker gaat voelen en meer energie krijgt. Ook komt er bij lichaamsbeweging serotonine vrij, een stof in de hersenen die depressies en stress tegengaat. Regelmatig mountainbiken zorgt voor een algemeen beter humeur. En doordat je lekker buiten bezig bent pak je ook nog wat vitamine d van de zon mee.

Ontdek zelf eens wat mountainbiken voor jou kan doen. De voordelen voor je lichaam en geest zijn enorm. Ook handig is dat je niet vast zit aan een duur abonnement van de sportschool, kan je elke keer een andere route uitkiezen en gezellig samen met anderen een tocht rijden op een tijdstip wanneer jij maar wilt. Hoewel de kans op blessures vrij klein is, blijft de kans op een val of aanrijding er altijd. Wees dus verstandig en doe daarom altijd een helm op!

Ads
spot_img
Meer
Nieuw

Meer