HomeGastblogMicro step voor kinderen tot 12 jaar

Micro step voor kinderen tot 12 jaar

De Mini Micro Step is de beste 3-wiel step voor kinderen vanaf 1 tot rond 12 jaar. De steps zijn zeer stabiel en biedt een geweldige stuur ervaring. Bij deze kindersteps zitten er twee wielen vooraan en één wiel achter. Voordeel daarvan is extra stabiliteit, waardoor je kind eenvoudig zijn of haar evenwicht kan bewaren. De Micro Steps zijn uitgerust met een zogeheten leun-en-stuurmechanisme. Dat wil zeggen dat je met je gewicht stuurt. Goede micro steps kun je vinden bij Decathlon. De Oxelo step is verkrijgbaar in verschillende varianten.

Micro Step: ideale speelgoed voor je kind

Een Micro Step voor je kind is het ideale cadeau Ten eerste is het erg leuk speelgoed, maar het is ook goed voor het evenwicht. Doordat je kind leert om te gaan met zijn of haar evenwicht, verbetert de motoriek. En een step leent zich uitstekend om die motoriek te verbeteren. Je zoontje of dochtertje zet zich met één been af op de grond, en tegelijkertijd met het hele lichaam proberen te blijven staan op de step.

Omdat veel kinderen gek zijn op felle kleuren, is ook de Micro Steps er in vele frisse kleuren. Van roze tot blauw en rood. Minder fel kan ook met zwart of grijs/aqua. Er zit vast en zeker een kleur tussen die jouw kind helemaal prachtig vindt.

Micro Step in het kort:

  • Leun-en-stuurmechanisme
  • Ontwikkelt evenwichtsgevoel
  • Makkelijk te monteren en te demonteren. Handig voor op reis of op te bergen
  • Lichtgewicht: 1.9kg
  • Streeploze wielen voor gebruik binnen en buiten

Grootte van het wiel

Wanneer je een kinderstep gaat kopen is het aan te raden om te kijken naar de grootte van de wielen. Is het een stepje voor korte afstanden? Dan zijn kleinere wielen meer geschikt dan grotere. De grotere wielen zijn juist weer fijn als je kind langere afstanden wil steppen. In de eerste levensjaren van een kind zal het dan ook voornamelijk die korte afstanden zijn. Misschien ook wel in huis. In de specificaties hierboven heb je al kunnen zien dat de banden van een Micro Step in ieder geval geen strepen achterlaten. Dus weer of geen weer: steppen kan altijd.

Waarom steppen zo goed is voor je kind

Steppen is goed voor iedereen en zeker voor je kind. We noemden al dat het de motoriek bevordert. Maar deze vorm van cardio is ook goed voor de hart en longen. En vergeet natuurlijk ook niet het plezier wat je kind eraan beleeft. Dat is natuurlijk het belangrijkste.

Maar steppen is ook veilig. Veiliger soms dan fietsen, mits je in drukke gebieden woont. Je kind blijft in de buurt en stept op de stoep. Veiliger voor het kind in het verkeer maar je kunt zelf ook veel beter een oogje in het zeil houden. En houd je zelf van joggen? Dan kun je er mooi samen op uit: jij jogt, en je kind stept naast je. Samen een work-out doen. Toch heerlijk!

Ads
spot_img
Meer
Nieuw

Meer