Theragun

Theragun-proWanneer je zoekt naar een professioneel massage pistool kom je al snel uit bij het merk Theragun. Theragun maakt al lange tijd massage pistolen waar ook professionals graag gebruik van maken. Bij spierpijn of als je zoekt naar ontspanning kan een Theragun massageapparaat je hierbij helpen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, maar ze zijn allemaal even professioneel. Met een goed massage gun zullen je klachten snel minder worden wanneer je jezelf regelmatig masseert.

Wat is een massage pistool precies?

Voordat je een massage pistool gaat aanschaffen is het goed om te weten wat zo’n apparaat precies doet en voor welke klachten je het kunt gebruiken. Met een massagegun kun je spierpijn voorkomen, verminderen en verhelpen. Veel sporters noemen het apparaat ook wel een draagbare masseur. De gun boots namelijk de knedende werking van een masseur na op de plek waar jij de massage gun gebruikt. De kloppende en knedende beweging oefent druk uit op je spierweefsel. Een handig apparaat wanneer je wel eens last hebt van spierpijn of veel sport en dit juist voor wilt zijn. Heb je chronische spierpijn of gaat de pijn niet weg na een behandeling met een massage pistool? Dan is het zeker verstandig om naar de huisarts of fysiotherapeut te gaan.

Theragun van Therabody

Hoewel de massage pistolen onder de merknaam Theragun verkocht worden, worden ze ontworpen en gemaakt door Therabody. Therabody ontwikkelt niet alleen massage guns, maar ook andere apparaten voor de sportwereld. Een groot bedrijf wat zich richt op de sport en die massage pistolen maakt onder de naam Theragun. Er zijn verschillende Theraguns van Therabody verkrijgbaar, zoals de Pro, Prime, Elite & Mini. Allemaal hebben ze zo hun voordelen.

Theragun Pro

De Theragun Pro is de meest geliefde gun. De Pro is namelijk erg krachtig met een kracht van maximaal 30 kilogram. Dit zorgt ervoor dat je vastzittende spieren weer goed los krijgt met de Pro. Na een zware training kun je de spieren met snelle vibratiemassage gericht aanpakken, dit voorkomt spierpijn en bevordert het spierherstel. De Theragun Pro wordt geleverd met 6 massagekoppen in een handige opbergtas. Door het massage gun via bluetooth te koppelen aan de Therabody app op je smartphone kun je kiezen uit een van de 4 intensiteit programma’s. Handig om je spieren de juiste behandeling te kunnen geven. De massagekop is verstelbaar en dit zorgt ervoor dat je ook op plekken kunt masseren waar je lastiger bij kunt. De Theragun Pro valt in de categorie extra krachtig en maakt gebruik van de klopmassage technologie.

Elite: Iets minder krachtig dan de Pro

Theragun Elite BlackHoewel de Theragun Elite iets minder krachtig is dan de Pro, is de Elite nog steeds een prima handmassage apparaat om regelmatig te gebruiken. Met een kracht van 20 kilogram geeft de Theragun Elite nog steeds een krachtige klopmassage. Voor veel mensen is 20 kilogram aan druk voldoende. De Elite wordt geleverd met 5 opzetstukken en kun je ook via bluetooth koppelen aan de app van Therabody.

Gericht masseren

Net als bij vele andere massage pistolen wordt de Theragun geleverd met een aantal opzetstukken. Door de verschillende opzetstukken is het mogelijk om gericht te kunnen masseren. Met een gerichte massage kun je precies die plek behandelen waar je last hebt. De klopmassage technologie zorgt voor een diepe spiermassage op de juiste plek.

Massage na het sporten

De meeste mensen laten zich pas masseren wanneer ze ergens last hebben. Beter is het om dit te doen na een intensieve training. Door je spieren te masseren die je belast hebt tijdens het trainen voorkom je blessures. Je spieren zullen beter en sneller herstellen wanneer je ze masseert met een Theragun massage pistool na het sporten. Je kan een massage gun gebruiken tijdens de coolingdown.

Beter slapen met een Theragun

Het hebben van een goede nachtrust is nog beter dan intensief sporten. Ook het gebruik van een massage pistool, zoals de Theragun Pro kan hieraan bijdragen. Door het regelmatig masseren van je spieren zullen je spieren sneller ontspannen. Ook zal de doorbloeding verbeteren in je lichaam. Een betere doorbloeding zorgt voor een nog betere nachtrust.