Olaian surfboard Decathlon

olaian surfboard decathlonSurfen wordt ook in Nederland steeds populairder. Steeds meer mensen nemen een surfklas en proberen de golven van diverse wateren te berijden. Zeker wanneer het hartje zomer is is het leuk om eens te gaan surfen. Op de meeste bestemmingen kun je wel een surfboard huren, maar wanneer je eenmaal het virus te pakken hebt wil je natuurlijk je eigen surfboard. Decathlon heeft een aantal surfboards in haar assortiment. Een olaian surfboard koop je online bij Decathlon of in een van de winkels. Een Decathlon surfboard valt onder het merk Olaian.

Assortiment Decathlon surfboards bekijken?

Olaian surfboard

Een olaian surfboard is exclusief verkrijgbaar bij Decathlon. Niet alleen in de winkels, maar ook online kun je een olaian surfboard bestellen. De Decathlon surfboards zijn verkrijgbaar voor kinderen en volwassenen. Voor beginners en gevorderden. Alle olaian surfboards zien er stijlvol uit en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Kies je voor een olaian foam surfboard of hardboard van epoxy? Bekijk het volledige assortiment en kies het olaian surfboard die het beste bij jou past.

Het juiste surfboard kiezen

Wanneer je een surfboard wilt aanschaffen is het goed om rekening te houden met een aantal dingen. Dit is namelijk belangrijk om goed te kunnen genieten van de sport. De juiste surfplank kiezen is niet alleen belangrijk voor beginners, maar ook voor gevorderden. Aan de hand van je niveau, gewicht en budget kun je het juiste surfboard vinden. Ook is het belangrijk om een inschatting te maken hoevaak per jaar je de surfplank wilt gaan gebruiken. Als je niet zeker weet welke surfboard het beste bij je past kun je bij een decathlon winkel een aantal olaian surfboards testen en laten adviseren door een deskundige.

Decathlon surfboard

In de webwinkel vind je verschillende Decathlon surfboards voor kinderen en volwassenen. Bij het uitzoeken van een Decathlon surfboard is het verstandig om te kijken naar de categorie waar de surfboard binnen valt. Er zijn namelijk surfplanken verkrijgbaar voor beginners, gevorderden en experts. Allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen per categorie. Naast de verschillende surfplanken vind je op de webshop ook accessoires, zoals een boardbag, wetsuits en surf wax. Allemaal handige surf accessoires die je vroeg of laat nodig hebt wanneer je een Decathlon surfboard gaat kopen.

Assortiment Decathlon surfboards zien?

Olaian foam surfboard 500 7’8″

Decathlon surfboard Olaian Foam 500Wanneer je een surfplank wilt kopen bij Decathlon is het dus belangrijk dat je kijkt naar de categorie waar jij persoonlijk binnen valt. Ben je een beginner, gevorderde of expert surfer? De Olaian foam surfboard 500 7’8″ is een mooi model wanneer je een ervaren surfer bent. Deze surfplank heeft een Malibu shape met een spoon nose en wordt standaard geleverd met 3 vinnen. Ben je een lichtgewicht beginner en wil je snel beter worden in het surfen? Dan is de Olaian Foam 500 ook geschikt voor jou.

Olaian klassiek longboard 900 9′

Olaian klassiek longboard 900 9'Een van de betere Decathlon surfboards is de Olaian klassiek longboard 900 9′. Dit mooie klassieke longboard is voor de gevorderde surfer. Deze Olaian surfplank is gemaakt voor golven tot 2 meter. Het houtfineer zorgt ervoor dat het deck minder indeukt en is ook nog eens beter voor het milieu. Een prachtig longboard waar je veel plezier aan zult beleven. De plank wordt geleverd met 3 vinnen in een prachtige wit met mint groene kleur.

 

Is een foam Olaian surfboard goed voor beginners? 

Een foam surfboard is gemaakt van schuim met een hoge dichtheid. De buitenkant is afgewerkt met een dun laagje plastic. Foam surfboards zijn mede daardoor vergevingsgezind en ideaal voor beginners. Dit type surfplank is ook ontwikkeld voor de beginnende surfer, maar wordt ook steeds populairder onder de surfers die al ervaring hebben. De stabiliteit en prijs van de foam surfboard zorgt voor het ideale surfboard voor beginners.

Surfplank kopen

Wanneer je wilt beginnen met surfen en een eigen surfplank wilt kopen heb je veel opties. Er zijn namelijk veel surfboards beschikbaar. Als je niet zeker weet welke het beste voor je is kun je beter kiezen voor een goedkoper model. Een decathlon surfboard is goed geprijsd en heeft een prima kwaliteit prijs verhouding. Ook heb je veel keuze in surfplanken. Het Decathlon assortiment is ruim en heeft voor iedereen een geschikte plank.

Hoe lang moet een surfboard zijn?

Een gemiddeld surfboard is tussen de 6 foot (183 cm) en 8 foot (2,44 cm) lang. Een surfboard heeft meer volume dan een shortboard. Dit komt doordat een surfplank meer volume heeft en dus meer stabiliteit. Wanneer je een stevige surfplank zoekt is het verstandig om te kiezen voor een surfboard met veel volume.

Assortiment Decathlon surfboards zien?