HomeLifestyleTips voor het kiezen van een sportschool

Tips voor het kiezen van een sportschool

Wanneer je regelmatig wilt sporten is een abonnement bij de sportschool wel zo handig. In een sportschool kun je namelijk gebruik maken van verschillende apparaten om je conditie en/of kracht te verbeteren. Vaak bieden sportscholen, soms tegen betaling, ook groepslessen aan. Misschien leuk als je een teamplayer bent en niet zo graag alleen wilt sporten. Bij het uitzoeken van een geschikte sportschool is het wel verstandig om rekening te houden met een aantal dingen. 

Locatie van de sportschool

Zoek een sportschool die dicht bij je huis zit. Waarschijnlijk denk je dat een sportschool binnen 30 minuten fietsen wel prima is. Maar houdt er rekening mee dat de motivatie op sommige momenten ook ver te zoeken is om naar de sportschool te gaan, zeker na een drukke werkdag. Wanneer je een sportschool vindt die dicht bij je in de buurt zit hoef de afstand geen struikelblok te zijn. 

Prijs van je abonnement

Wanneer je keuze hebt uit meerdere sportscholen binnen een redelijk afstand van je huis is het goed om te kijken naar de abonnementsprijzen. Sommige sportscholen hanteren een prijs per 4 weken en andere sportscholen een maandabonnement. Check ook wat de voorwaarden zijn bij het afsluiten. Straks zit je zomaar aan een jaarabonnement vast en ben je verplicht om een jaar lid te blijven. Ook is het verstandig om te checken wat er allemaal inclusief is. Soms moet je voor bijvoorbeeld de groepslessen extra betalen. 

Wanneer is de sportschool geopend?

Het lekkere van een sportschool is dat je er terecht kunt wanneer jij zin hebt in sporten. Controleer daarom altijd de openingstijden. Wanneer je onrechelmatige werktijden hebt is een gym met ruime openingstijden wel zo handig. Zo kun je er ‘s ochtends vroeg terecht, maar ook laat in de avond. Sommige sportscholen zijn zelfs 24/7 geopend. Vaak is er dan geen begeleiding aanwezig. 

Proefles of rondleiding aanvragen

Het afsluiten van een nieuw sport abonnement via internet, zonder dat je de gym gezien hebt is niet zo verstandig. Je wilt namelijk weten waarmee je kunt sporten. De meeste sportscholen bieden daarom een gratis proefles aan om te kijken of het de juiste sportschool voor je is. Mocht dit niet kunnen is het wel verstandig om een afspraak te maken om de sportschool te kunnen bekijken. 

Ads
spot_img
Meer
Nieuw

Meer