HomeLifestyleEet meer groente en fruit met deze 5 stappen

Eet meer groente en fruit met deze 5 stappen

Eet je vitamines en vezels

Wanneer je het niet voor elkaar krijgt om de dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen zijn daar verschillende manieren voor om dit wel te kunnen. Zoals je hieronder in het 5 stappen plan kunt lezen.

Stap 1, het begin

Als je geen fruit of groente in huis hebt, is het natuurlijk wel belangrijk dat je boodschappen gaat doen. Je moet namelijk wel groente en fruit in huis hebben om het daadwerkelijk meer te kunnen gaan eten. Stap 1 is dus het maken van een boodschappenlijstje bestaande uit het merendeel groente en fruit.

Stap 2, onthouden

Vervolgens is het natuurlijk belangrijk dat je het fruit op een zichtbare plek legt zodat je het niet vergeet dat je het in huis hebt gehaald. Koop bijvoorbeeld een fruit schaal en zet deze op de kamertafel of in de keuken. Zo ben je al eerder gestimuleerd om een stukje fruit te pakken i.p.v. bijvoorbeeld een snoepje of een koekje. De groente leg je in de koelkast want meestal gebruik je deze voor de maaltijden.

Stap 3, Lekker lunchen

Dan komt stap 3, het daadwerkelijke gebruik van het zogenoemde groente en fruit. Er zijn verschillende manieren om het groente en fruit te vermengen met je lunch of diner. Als je tijdens de lunch bijvoorbeeld een eitje bakt, bak er dan gelijk wat groente bij zo heb je een lekker eitje met groente. Dit kun je natuurlijk aanvullen met een zelf geperst jus d’orange sapje van sinaasappelen.

Stap 4, lekker dineren

Dan is de tijd aangebroken voor het diner, er zijn verschillende lekkere gerechten online te vinden met voldoende groente om zo aan de 250 gram per dag te komen. Ook kun je als je na werk niet zo veel tijd en zin hebt om uitgebreid te staan koken, mealpreps maken van te voren. Zo weet je altijd dat je geen groente overslaat, omdat je dit van te voren maakt. Het is nog al vaak zo dat wanneer mensen geen zin hebben om te koken, ze maar wat bestellen of op een andere manier aan ‘meestal’ ongezond eten komen. Wanneer je mealpreps maakt is dit probleem 99% van de tijd geen probleem. Zo heb je genoeg tijd om een gezond recept uit te zoeken met veel groente en dit te maken. Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn bakjes om het in te bewaren, daarna doe je het in de vriezer en klaar is kees.

Stap 5, eet een stukje fruit

Nog een laatste stap/tip, zorg altijd dat je iets van fruit mee neemt naar je werk als tussendoortje. Het is namelijk belangrijk om echt alle vitamine en vezels binnen te krijgen om zo je lichaam te onderhouden. Dus tijdens je 10 uurs koffie of thee momentje eet je een lekker mandarijntje of appeltje erbij en dan heb je toch weer iets lekkers op en je fruitjes weer binnen.

Ads
spot_img
Meer
Nieuw

Meer