Gymost freelander loopband

De Gymost Freelander is een krachtige en duurzame loopband die geschikt is voor intensief gebruik. Met een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg is deze loopband ook geschikt voor grotere personen. De loopband heeft geen motor en kan alleen gebruikt worden op eigen kracht. Dit maakt de Gymost Freelander een uniek apparaat. De loopband zonder motor beschikt over een loopband met breed loopvlak van 160 x 48 cm, waardoor je comfortabel en veilig kunt hardlopen. Een leuke loopband die zeker interessant is om te gebruiken in je thuis gym.

De techniek van de Gymost Freelander

De Freelander is een loopband die geen motor heeft, waardoor deze niet hoeft te worden aangesloten op een stroombron. Met het speciaal ontworpen ergonomische ontwerp en het gebogen loopvlak kun je zelf de snelheid bepalen. De snelheid van de loopband wordt bepaald door jouw rennende beweging – hoe harder je rent, hoe sneller de loopband zal gaan. Als je een hogere snelheid wilt bereiken, loop je meer naar voren op de band. Om af te remmen, beweeg je naar achteren op de band, wat een natuurlijk loopritme creëert. Door de 6 verschillende weerstandsniveaus kun je jouw training verzwaren en haal je het maximale uit je workout.

gymost freelander loopband

Geliefd bij menig sporter

De Freelander loopband zonder motor van Gymost is zeer geliefd onder sporters vanwege zijn modern en slim ontworpen design. Het model is stevig gebouwd en kan een hoog belastbaar gewicht aan, waardoor het geschikt is voor zowel amateurs als professionals. Het product is gemakkelijk te verplaatsen naar de juiste locatie dankzij de transportwieltjes. Door te trainen met deze nieuwe technologie kun je je training zwaarder maken en het uiterste uit jezelf halen. Bovendien is dit model in combinatie met andere Gymost-apparaten een uitstekende keuze voor sportruimtes.

Naast het moderne ontwerp en de stevige constructie heeft de Freelander loopband nog meer voordelen voor sporters. Het gebrek aan een motor maakt de loopband zeer gebruiksvriendelijk en energiezuinig. In plaats van dat je afhankelijk bent van een motor, bepaal jij zelf de snelheid en intensiteit van je training. Dit maakt het mogelijk om je training volledig af te stemmen op jouw persoonlijke doelen en niveau.

Bovendien is de Freelander loopband uitgerust met een slimme technologie die ervoor zorgt dat het loopvlak zich aanpast aan jouw stapritme. Dit zorgt voor een natuurlijkere loopbeweging en vermindert de belasting op je gewrichten. Hierdoor kun je langer trainen zonder blessures op te lopen.

Het gebruik van de Freelander loopband zonder motor is niet alleen geschikt voor cardio training, maar ook voor het verbeteren van je balans en coördinatie. Door het ontbreken van een motor ben je zelf verantwoordelijk voor het in beweging houden van de loopband. Hierdoor moet je constant je balans bewaren en je coördinatie verbeteren.

Train je spieren op een loopband

Een loopband is een geweldig hulpmiddel om je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en af te vallen, maar het kan ook helpen om verschillende spieren in je lichaam te trainen. Hieronder vind je een overzicht van welke spieren je traint op een loopband:

Beenspieren: De belangrijkste spieren die je traint op een loopband zijn je beenspieren. Tijdens het lopen beweeg je je benen voortdurend op en neer, waardoor je de quadriceps, hamstrings, kuiten en bilspieren traint. Dit maakt een loopband een uitstekende keuze voor het versterken en tonen van je benen.

Buikspieren: Terwijl je loopt, moet je je kernspieren aanspannen om je lichaam stabiel te houden. Hierdoor worden je buikspieren getraind en kun je uiteindelijk een strakke en sterke buik ontwikkelen. Dit kan ook op een loopband zonder motor, zoals de Gymost freelander.

Rugspieren: Het lopen op een loopband kan ook helpen om je rugspieren te versterken, omdat je rugspieren worden gebruikt om je lichaam rechtop te houden terwijl je loopt. Dit kan helpen bij het voorkomen van rugklachten en het verbeteren van je houding.

Armen: Hoewel het grootste deel van het werk op een loopband door je benen wordt gedaan, kunnen ook je armen worden getraind. Door het gebruik van de armsteunen op een loopband kun je je biceps en triceps trainen, wat kan bijdragen aan de algehele spierontwikkeling van je lichaam.

Het is belangrijk om te onthouden dat een loopband voornamelijk gericht is op het trainen van je cardiovasculaire systeem en niet zozeer op krachttraining. Als je specifieke spieren wilt trainen, is het aan te raden om aanvullende oefeningen te doen, zoals gewichtheffen of bodyweight-oefeningen. Je zou ook kunnen kijken naar een Domyos crosstrainer of de Senz Sports R6000 roeitrainer.