HomeGastblogZo stimuleer je medewerkers om fit en vitaal te blijven

Zo stimuleer je medewerkers om fit en vitaal te blijven

Fitte medewerkers zijn essentieel. Ze zitten beter in hun vel, zijn minder vaak ziek en kunnen zich beter concentreren. En als bedrijf kun je actief meedoen aan de gezondheidsbevordering van medewerkers. Stimuleer ze bijvoorbeeld met een sportief cadeau. Hoe je dat aanpakt lees je in dit artikel. 

Waterdrinken

Gezondheidsbevordering van je medewerkers start niet alleen bij het stimuleren van beweging. Het start ook met een gezond eetpatroon en ook niet te vergeten: voldoende water drinken. Deze gezonde gewoonte stimuleer je door water drinken laagdrempelig te maken. De drempel verlagen doe je als eerst door iedereen een bedrukte waterfles te geven. Op die manier is het eenvoudig om op waterinname te letten. Bovendien kun je water drinken een stukje leuker maken door een waterfles te geven met een fruitinfuser. Deze kun je vullen met allerlei soorten fruit. Zo heb je elke keer een ander water smaakje. 

Vitaliteit 

Veel zitten en weinig bewegen. Dat is hoe veel kantoormedewerkers hun dag doorkomen. Van het dagelijkse loopje naar de koffieapparaat word je beslist niet fit. Dit is funest voor je gezondheid. Je medewerkers stimuleren om fit en flexibel te blijven is dan ook essentieel. Om vitaliteit onder medewerkers te boosten, kun je bijvoorbeeld een vitaliteitsweek organiseren. Organiseer in deze week een yoga ochtend, plan een stoelmassage en stimuleer medewerkers om mee te doen aan een pauze work-out. Is de vitaliteitsweek afgelopen? Geef ze dan bedrukte relatiegeschenken waarmee ze deze sportieve activiteiten kunnen volhouden. Denk aan een yogamatje inclusief yogablok. Een geschikt cadeau waarmee je een goede werkhouding stimuleert. Zeker wanneer mensen thuiswerken en niet beschikken over ergonomisch verantwoorde stoelen, is het belangrijk om af en toe goed te rekken en te strekken. Een yoga gift is daarvoor zeer geschikt. 

Beweging

Zitten is het nieuwe roken zeggen wetenschappers. Daarom is het belangrijk om voldoende te bewegen tijdens je werk. Niet alleen tijdens een vitaliteitsweek, maar het moet een standaard onderdeel van je dagelijks werkritme worden. Organiseer bijvoorbeeld een contest met medewerkers waarbij degene met de meeste stappen een prijs wint. Om dit te stimuleren kun je medewerkers stappenteller cadeau geven. Via deze teller kun je stappen bijhouden, je kunt waterinname zien en je krijgt een melding wanneer je te lang zit. Kortom, deze activity tracker houd je fitte medewerkers bij de les. 

Ads
spot_img
Meer
Nieuw

Meer