HomeGastblogStijlvolle herenmerken die sportief zijn

Stijlvolle herenmerken die sportief zijn

In het verleden werd sportkleding veelal als kleding beschouwd die je als man alleen maar naar de sportschool zou dragen. Maar de modetrends verschuiven naar stijlen die zorgen voor meer comfort tijdens het dragen. Hierdoor zijn de sportkledingmerken vandaag de dag populairder dan ooit. Dit zelfs voor alle niet-sporters!

Comfortabel, modieus en functioneel

Nu steeds meer individuen zich voor dagelijks gebruik tot de stijlvolle sportieve merken aangetrokken voelen, zijn de stijlen van deze mode categorie dan ook zeker naar modieus en functioneel geëvolueerd. En in sommige gevallen zijn ze zelfs geschikt voor het dragen op kantoor.

De sportkleding hoeft dus niet meer beperkt te blijven tot enkel de sportschool. Ben je op zoek naar herenkleding met meer veelzijdigheid? Dit zijn een aantal heel traditionele, sportieve kledingmerken waar je zeker eens naar zou willen kijken.

Fred Perry

Fred Perry is een klassiek sportkleding merk uit Engeland. Toen Fred Perry begin jaren vijftig voor het eerst een poloshirt introduceerde, was het aanvankelijk ontworpen om op het sportveld gedragen te worden. Maar dankzij alle kleurrijke opties die Fred Perry later in de jaren zestig introduceerde, werd het merk in de wereld van de standaard gedragen (vrijetijds-) mode gelanceerd. Alwaar het nu alsook het meest bekend van is.

Fred Perry heeft door de jaren heen zijn kernboodschap van ‘inclusiviteit, diversiteit en onafhankelijkheid’ flink gepromoot. Zo werd de Fred Perry kledinglijn dan ook generaties lang door vele Britse muzikanten en artiesten geadopteerd, zoals The Specials, Gorillaz en Amy Winehouse. Voor al deze artiesten en voor vele andere personen over de hele wereld, is Fred Perry zo unieke streetwear voor alle progressieve mannen (en vrouwen). Dit is de erfenis die het ook zeker verdient.

Tenson

Een andere, sportieve mode klassieker is Tenson. De Tenson oprichter Paul Rydholm merkte in 1966 op: “We verkopen geen producten, maar we verkopen de droom van een vakantie ervaring en het deel van een community uitmaken. Ofwel een manier van leven.”

Volgens dit Zweedse merk heeft Tenson een legacy van een nooit eindigende ontdekkingsreis. Een reis vol observaties alwaar alle avontuur en outdoor liefhebbers voortdurend bijleren en waar beginnersgeluk zelden tot goede resultaten leidt. In plaats daarvan komt succes uit kennis, ervaring, uithoudingsvermogen en uitrusting voort. 

De Tenson kledinglijn bestaat daarom uit kleding van een zeer hoge kwaliteit voor het veeleisende actieve buitenleven. Zo zijn er heel comfortabele en stijlvolle Tenson shelljacks, functionele outdoor broeken en lekkere zachte plus functionele t-shirts. Dit is sportieve herenkleding die bij alle gelegenheden past, of jij nu in de wildernis wandelt of met jouw vrienden of collega’s aan het socializen bent.

Falke sokken

Als laatste vertellen we jou nog wat meer over Falke, een zeer sportief Duits kledingmerk dat al meer dan 125 jaar bestaat! Het werd namelijk in 1895 door de dakdekker Franz Falke-Rohen opgericht, die in de koude wintermaanden aanvankelijk als een seizoensgebonden breier werkte.

Falke biedt al jaren stijlvolle sokken mode voor heel moderne mensen. Kwaliteit sokken die met veel passie en oog voor detail vervaardigd zijn. Perfect voor allerlei (buiten-) sporten maar alsook voor de actieve eigentijdse man. Daarnaast levert deze specialist op het gebied van innovatieve garen ontwikkeling tevens diverse herenkleding zoals sportieve broeken, t-shirts, polo shirts, jassen en cardigans. Met al deze zeer hoogwaardige sportieve kleding ben je zeker op een drukke werkdag voorbereid!

Ook op zoek naar meer comfort?

Door diverse sport- en athleisure assortimenten te introduceren, profiteren steeds meer merken van deze groeiende trend. Een vijfde van de totale kleding- en schoenenmarkt bestaat tegenwoordig dan ook uit dit soort sportieve kleding. Deze kledingindustrie was daarnaast ook duidelijk een grote winnaar in 2021. Dit aangezien men veel meer tijd besteedde aan kleding met comfort. De verwachting is dat dit in 2022 een blijvende trend is.

Ads
spot_img
Meer
Nieuw

Meer