HomeFitnessOefeningen die je kunt doen met een squat rack

Oefeningen die je kunt doen met een squat rack

Als je een actieve levensstijl wilt aannemen, is een squat rack een must-have voor je krachttraining. Squat racks zijn ontworpen om veilig gewichtheffen mogelijk te maken, waardoor je op een verantwoorde manier krachtige oefeningen kunt doen. In dit blogpost zal ik je enkele van de vele oefeningen die je met een squat rack kunt doen laten zien.

Squats

Laten we beginnen met een van de meest bekende oefeningen: de squat. Squats zijn een uitstekende oefening om je hele lichaam te versterken. Je kunt squats doen door een barbell op je schouders te plaatsen en af te dalen naar een lagere positie. Je kunt hier op verschillende manieren mee spelen, zoals het gebruik van verschillende gewichten of het doen van verschillende reps en sets.

Bankdrukken met een squat rack

Wanneer je een fitnessbank hebt kun je ook bankdrukken met een squat rack. Bankdrukken is een uitstekende oefening om je borstspieren te versterken. Om deze oefening uit te voeren, plaats je een barbell op het squat rack boven je borst. Je kunt vervolgens de barbell naar omhoog drukken en weer laten zakken. Je kunt hiermee verschillende gewichten en reps gebruiken om je borstspieren op verschillende manieren te versterken.

De Deadlift

Naast de squat en de bankdrukken kun je ook de deadlift doen met een squat rack. Deadlifts zijn een uitstekende oefening om je been- en rugspieren te versterken. Om deze oefening te doen, plaats je een barbell op het squat rack of op de grond. Je buigt vervolgens je knieën en til je de barbell op. Deze oefening kan ook met verschillende gewichten en reps gedaan worden.

Oefeningen afhankelijk van het type squat rack

Welke oefeningen je nog meer kunt doen is afhankelijk van het type squat rack wat je in huis hebt. Met de uitgebreidere racks kun je namelijk veel meer dan alleen squats. Wanneer je een nieuwe squat rack zoekt kun je een kijken naar de Decathlon squat rack van Domyos. Van dit merk zijn verschillende type racks verkrijgbaar voor elk budget.

Al met al, met een squat rack kun je een verscheidenheid aan oefeningen doen die je helpen om je kracht, conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren. Door verschillende oefeningen te doen, kun je je algehele gezondheid verbeteren. Dus als je het meeste uit je training wilt halen, is een squat rack een must-have!

Ads
spot_img
Meer
Nieuw

Meer