Domyos crosstrainer van Decathlon

Domyos crosstrainer decathlonFit blijven is erg belangrijk en de meeste mensen doen dit door te sporten. Sommige kiezen voor een teamsport, zoals voetbal, anderen gaan liever naar de sportschool. In de sportschool heb je de keuze uit een aantal apparaten waar je fitness oefeningen mee kunt doen. Een mooi voorbeeld van een goed fitness apparaat is de crosstrainer. De crosstrainer wordt veel gebruikt in de sportschool en helpt menig mens om sportief te blijven. Ook wanneer je liever thuis sport kun je een crosstrainer in huis halen. De decathlon crosstrainers zijn betaalbaar en van goede kwaliteit voor elke thuissporter. Met een Domyos crosstrainer van decathlon blijf je ook thuis sportief bezig.

BESTE DEALS
koffer
Domyos Crosstrainers Train jezelf gezond en fit met een Domyos crosstrainer van Decathlon. Kijk snel welke modellen er allemaal beschikbaar zijn.

Domyos crosstrainer

In het assortiment van Decathlon vind je veelal eigen merken, zo ook voor fitnessapparaten. De meeste fitness producten van decathlon vallen onder het merk Domyos. Een Domyos crosstrainer is dan nieuw ook alleen verkrijgbaar bij deze retailer. Binnen het domyos crosstrainer assortiment vind je een aantal modellen. De grootste verschillen zitten hem in de mogelijkheden en instellingen. Het instapmodel is de EL 120. Dit model is prima wanneer je wilt starten met crosstrainen. Wil je meer mogelijkheden en een koppeling met e-connect of kinomap? Dan kies je bijvoorbeeld voor de EL 500.

Beste Domyos crosstrainer van Decathlon

Decathlon heeft een aantal crosstrainers in het assortiment. Het meerendeel van deze croostrainers is van Domyos. Dit is namelijk het huismerk van Decathlon. Je zult de Domyos producten ook weinig vinden op andere webshops. De beste Decathlon crosstrainer is per persoon verschillend. Alle crosstrainers hebben hun na en voordelen en deze verschillen per persoon. Kwalitatief zijn alle producten van Domyos uitstekend. Wanneer je graag een uitgebreide crosstrainer wilt kom je uit bij de modellen EL 900, EL700 of EL 540. Op deze pagina kun je de Decathlon crosstrainers vergelijken.

Domyos crosstrainer EL 520

Een veel verkocht model is de Domyos crosstrainer EL 520. Dit model is zelf aandrijvend en beschikt over een aantal handige functies. Doordat je dus geen stopcontact nodig hebt kun je de EL 520 overal neerzetten. De energie die nodig is om de elektronica te laten functioneren wordt door jezelf aangedreven. Zo kun je dus ook crosstrainen voor de televisie en bij goed weer in de tuin. De experts van Decathlon hebben hem grondig getest en beoordeeld voor meerdere uren in de week om te sporten. Houd de domyos crosstrainer EL 520 in beweging en kies uit 6 functies en 9 programma’s. Het vliegwiel van 9kg zorgt voor soepele trapbewegingen. Met de kleine wieltjes aan de voorkant rol je de crosstrainer naar elke gewenste plek.

Opvouwbare Domyos crosstrainer EL 700

Wanneer je crosstrainer in huis haalt neemt het apparaat veel ruimte in beslag. Ruimte die niet iedereen heeft wanneer het fitnessapparaat niet gebruikt wordt. Met de domyos crosstrainer EL 700 bespaar je tot 40% van de ruimte bij het opbergen. De EL 700 is een opvouwbaar model die beschikt over veel opties voor gevorderden en experts. Met de bluetooth koppeling maak je verbinding met partner sport apps op je smartphone. Het 9kg vliegwiel zorgt voor soepele trapbewegingen zonder haperingen. Sport waar je wilt, want de EL 700 heeft geen stopcontact nodig om te kunnen functioneren. Deze domyos crosstrainer is volledig zelf aangedreven.

Domyos EL 900 crosstrainer

De Domyos EL 900 is een veelzijdige en hoogwaardige crosstrainer die ideaal is voor zowel beginners als ervaren sporters. Deze crosstrainer biedt een effectieve full-body work-out die de spieren in de armen, benen, heupen en romp versterkt en tegelijkertijd de cardiovasculaire gezondheid verbetert.

De crosstrainer heeft een gemotoriseerde hellingshoek en weerstandsniveaus, waardoor je je training kunt aanpassen aan je persoonlijke fitnessniveau en doelen. Het LCD-scherm geeft duidelijk je trainingsgegevens weer, zoals de tijd, afstand, snelheid en calorieverbranding, zodat je je voortgang kunt bijhouden en gemotiveerd blijft. De paslengte van 51 centimeter zorgt voor optimaal comfort.

De EL 900 is ontworpen met een ergonomisch ontwerp en is voorzien van anti-slippedalen en verstelbare handgrepen om een ​​comfortabele en veilige work-out te garanderen. Bovendien is de crosstrainer uitgerust met transportwieltjes, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen naar een andere kamer of opbergen wanneer hij niet in gebruik is. De Domyos EL 900 is een duurzame en betrouwbare crosstrainer die uitermate geschikt is voor thuisgebruik.

BESTE DEALS
koffer
Domyos Crosstrainers Train jezelf gezond en fit met een Domyos crosstrainer van Decathlon. Kijk snel welke modellen er allemaal beschikbaar zijn.

Coach bij de hand

Wanneer je goed wilt sporten kan een coach of trainer belangrijk zijn. Hij of zij blijft je motiveren. De domyos crosstrainers hebben min of meer een ingebouwde coach. Het bedieningspaneel laat je namelijk tijdens het trainen een aantal parameters zien, zoals tijd, snelheid, calorieën en afstand. Per type domyos crosstrainer kan het verschillen wat er precies wordt weergegeven. De een is wat geavanceerder dan het andere model.

Interactieve domyos crosstrainer

Op alle decathlon crosstrainers zit een digitale coach waar je alle benodigde informatie van kunt aflezen. Wanneer je nog meer informatie wilt tijdens het sporten of een geavanceerde coach, dan kies je voor een interactieve crosstrainer met connectie mogelijkheden. De interactieve trainers vallen in het duurdere segment, maar hebben veel meer mogelijkheden. Dit komt doordat je het fitness apparaat kunt koppelen aan een app op je smartphone. Je kunt kiezen voor de de Domyos E-Connected app of de Kinomap app. Beide apps zijn verkrijgbaar voor zowel iOS als Android.

Crosstrainen goed voor gewrichten

Het gebruik van een crosstrainer is vergelijkbaar met hardlopen. Het grootste voordeel van een crosstrainer in vergelijking met hardlopen is de belasting van je gewrichten en spieren. De belasting van gewrichten en spieren is namelijk bij een crosstrainer vele malen lager, eigenlijk nauwelijks tot geen belasting. Zeker wanneer je na een stukje hardlopen last krijgt van je knieën is het gebruik van een crosstrainer aan te raden. Dit komt mede doordat je voeten nooit de pedalen verlaten en de belasting op je spieren wordt verspreidt.

Cooldown op een Decathlon crosstrainer

Net als met andere sporten is een cool down erg belangrijk. Een cool down zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding weer tot rust komt. Dit vermindert de kans op duizeligheid, kramp en last van je spieren. Op een Domyos crosstrainer kun je een cooling down makkelijk instellen. Activeer een programma wat je weinig inspanning kost voor zo’n 5 minuten. Mocht je na een cooling down toch nog last krijgen van spieren zou je kunnen overwegen om een Theragun te gebruiken op de zere plek.

BESTE DEALS
koffer
Domyos Crosstrainers Train jezelf gezond en fit met een Domyos crosstrainer van Decathlon. Kijk snel welke modellen er allemaal beschikbaar zijn.

Deze spieren train je met een crosstrainer

Een crosstrainer is een veelzijdig fitnessapparaat dat een full-body workout biedt. Het traint niet alleen de benen, maar ook de armen, rug en kernspieren. De belangrijkste spieren die worden getraind tijdens een crosstrainingssessie zijn de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuitspieren. Deze spieren werken samen om de benen te bewegen en de weerstand van de machine te overwinnen. Het regelmatig trainen van deze spieren kan helpen om de algehele kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren, en kan zelfs helpen om gewicht te verliezen.

Naast de benen, kunnen ook de armen worden getraind op een crosstrainer. Door de beweging van de handgrepen van de machine worden de biceps, triceps en schouders getraind. Het activeren van deze spieren tijdens de training kan helpen om een evenwichtige spierontwikkeling te bevorderen en kan helpen om de houding te verbeteren.

Tijdens het gebruik van de machine worden rug- en kernspieren gebruikt om het lichaam stabiel te houden en de beweging te ondersteunen. Het versterken van deze spieren kan helpen om rugpijn te voorkomen.

De functie van het vliegwiel

Een Domyos crosstrainer is uitgerust met een vliegwiel dat meerdere functies heeft. Allereerst zorgt het vliegwiel voor weerstand tijdens het trainen. In het begin kan het even wat kracht kosten om het vliegwiel in beweging te brengen, maar zodra het op gang is, helpt het om een soepele en gelijkmatige beweging te behouden. Dit is ideaal om je hartslag te verhogen en een effectieve cardiovasculaire training te krijgen.

Een bijkomend voordeel van het vliegwiel is dat het momentum behoudt. Hierdoor kun je de beweging van de crosstrainer voortzetten, zelfs als je even pauzeert tijdens je training. Bovendien zorgt het vliegwiel voor een stabiele en vloeiende beweging van de crosstrainer, waardoor de kans op blessures aanzienlijk wordt verminderd. Het vliegwiel is een belangrijk onderdeel van de crosstrainer die je helpt om veilig en effectief te trainen.

Paslengte

De paslengte van een crosstrainer kan verschillen afhankelijk van het model en de fabrikant. Over het algemeen hebben crosstrainers echter een paslengte van tussen de 40 en 60 centimeter. Sommige modellen bieden echter instelbare paslengtes, zodat gebruikers de paslengte kunnen aanpassen aan hun lichaamslengte en voorkeuren. Het is belangrijk om een crosstrainer te kiezen met een paslengte die comfortabel aanvoelt en past bij jouw lichaamslengte en bewegingsbereik.

BESTE DEALS
koffer
Domyos Crosstrainers Train jezelf gezond en fit met een Domyos crosstrainer van Decathlon. Kijk snel welke modellen er allemaal beschikbaar zijn.

Moet ik een domyos crosstrainer zelf monteren?

Wanneer je een domyos crosstrainer van Decathlon besteld hebt wordt deze geleverd in een doos met losse onderdelen. Je moet de crosstrainer zelf in elkaar zetten. In de doos vind je alle benodigde onderdelen en een uitgebreide handleiding. Op de website van het product vind je ook een montage video.

Hoe is de kwaliteit van een Decathlon crosstrainer?

De prijs kwaliteitsverhouding van de Decathlon fitness apparaten is prima. Alle crosstrainers en andere fitness apparaten zijn goed voor thuisgebruik. De prijs van alle domyos crosstrainers is in vergelijking met andere merken veel lager. Wil je liever een professionele crosstrainer, zoals in de sportschool, dan kun je beter een ander merk kopen.

Wat is Domyos?

Domyos is een merk van fitnessapparatuur en kleding dat eigendom is van en verkocht wordt door Decathlon. Domyos biedt een breed scala aan fitnessproducten, waaronder crosstrainers, hometrainers, loopbanden, weerstandsbanden, yogamatten en andere accessoires. Naast apparatuur verkoopt Domyos ook sportkleding. Met Domyos richt Decathlon zich op het creëren van betaalbare fitnessproducten die toegankelijk zijn voor mensen van alle fitnessniveaus.

BESTE DEALS
koffer
Domyos Crosstrainers Train jezelf gezond en fit met een Domyos crosstrainer van Decathlon. Kijk snel welke modellen er allemaal beschikbaar zijn.